Berghellblad september 2024

Trädgårdsdag
Vi har tillsammans med vår grannförening trädgårdsdag den 28 september. Vi samlas vid lekplatsen kl 10.00 för att ta hand om våra utemöbler och göra i ordning gården inför hösten och vintern. I samband med trädgårdsdagen så kommer det att finnas en container för brännbart samt en binge för elskrot tillgänglig. Saronkyrkan Second Hand kommer att finnas på plats, för dig som vill bli av med hela, rena och säljbara saker.

Kom ihåg att märka upp dina cyklar med mera i källarutrymmen. Många fina cyklar som är omärkta har stått länge i karantän nu och vi måste göra oss av med dem innan våra utrymmen svämmar över. Så ta dig en titt på vad du har och märk upp.

Trädgårdsdagarna är ett fint sätt att träffa grannar och göra en gemensam insats för vår förening. Vi avslutar med traditionsenlig pizza efter väl utfört arbete.

Extrastämma i samband med trädgårdsdagen
På vår ordinarie stämma i maj tog vi beslut nummer ett i att anta nya stadgar. Eftersom en sådan ändring kräver beslut på två efter varandra följande stämmor kommer vi att kalla till en extrastämma i höst för att ta beslut nummer två den 28 september kl 13.00 efter vår trädgårdsdag.

Våra gemensamma utrymmen
Det är verkligen roligt att vi har en gård med möjlighet för barn att leka på. Uppfinningsrikedomen är också stor när det gäller att bygga och konstruera med våra trädgårdsmöbler, tyvärr är det så att de inte håller för detta ändamål. Inte heller vattenslangen eller blomkrukor håller för lek, utan går sönder. Allt innebär att det måste lagas eller köpas nytt, på vår gemensamma bekostnad. Vi ber alla att vara aktsamma.

Vi har relativt nyligen renoverat våra trappuppgångar. Och ytskiktet är fint, men också lite känsligt för skrapmärken med mera. Så tänk gärna på att när du bär skrymmande saker upp och ner, till exempel vid in- och utflyttning, om hantverkare skall in med maskiner, eller när du bär upp de nya fina möbler du precis köpt, att göra det med försiktighet. 


Parkeringsplats
Är du intresserad av att hyra en parkeringsplats (laddmöjlighet finns) i Brf Lustgårdens garage, kan du maila till boendeservice.gbg@hsb.se

Portar och fasader

I förra Berghellbladet utlovade vi att portarna skulle målas under våren. Den uppmärksamme har noterat att så blev det inte. Men målningen kommer att utföras under hösten. Då kommer vi också att renovera putsen på fasaden utvändigt, samt insidan utmed Vattugatan 4B- D.  

Energispartips i vardagen
Nästa del i vår miniserie om energispartips gäller vardagsrummet. Del 2.

En digitalbox kan dra så mycket som 20 watt i påslaget läge och fortsätter dra el i standby-läget. Det gäller därför att komma ihåg att även stänga av digitalboxen när TV:n stängs av. Även en router kan dra mycket, så stäng gärna av den om du vistas länge i sommarstugan eller åker på långresa.


Använder du datorn men ska gå iväg en stund? Skärmar som är påslagna slukar mycket el. Spara el genom att försätta skärmen i energisparläge eller stänga av den medan du är borta. 


Inför nya inköp, överväg energimärkt hemelektronik för att vara säker på att du väljer energisnålt. Svanen, Energy Star och TCO-märket är exempel på märkningar som hjälper dig välja energieffektivt.


Läs mer här:
Energispartips – spara el i vardagsrummet | Elskling.se
Göteborg Energi – Trygga elavtal med schyssta villkor (goteborgenergi.se)

Vi önskar er alla en fin och höstlig september

Styrelsen Brf Berghell

www.brfberghell.se